Kiitos äänestäjilleni!

-Sain kesän 2021 kuntavaaleissa 35 ääntä, joka oli lievä pettymys.
-Toisaalta Keskustan listoilla suurissa kaupungeissa ei ole helppo kerätä ääniä.
-Olinpahan ainakin säilyttämässä Helsingin kahta Keskustan valtuustopaikkaa.
-Ehkäpä seuraavissa vaaleissa Suomen Keskusta saa enemmän jalansijaa myös suurissa kaupungeissa?

Yst. kesäkuun puolivälin terv. Vesa


Helsingissä 30.5.2021

Kirje kotisivuillani vieraileville!

Kuntavaaleissa 2021 vaaliteemojani ovat:

-Vapaa liikkuvuus helsinkiläisille Helsingissä. Se tarkoittaa sitä, että helsinkiläisille tulee mahdollistaa maksuton joukkoliikenne. Maksuton joukkoliikenne houkuttelee myös auton omistavia julkisiin kulkuneuvoihin. Se taas helpottaa välttämätöntä asiointia autolla myös Helsingin keskustassa. Se vähentää päästöjä ja parantaa ilmanlaatua, jolloin myös allergisten ihmisten keväiseen katupölyaikaan on helpompi liikkua kantakaupungissa. Pöyrätieverkostoa tulee rakentaa turvallisemmiksi. Maksuton joukkoliikenne on myös välttämätön ilmastoteko, johon täytyy olla varaa vaikka kuntaveroa nostamalla. Luonto kiittää! Myös kantakaupungin kivijalkakaupat ja kulttuuripaikat kiittävät. Myös vähävaraiset kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan Helsingin luonnosta ja rannoista paremmin. Turha siis yrittää laittaa vastakkain joukkoliikennettä ja yksityisautoilua Helsingin keskustassa.

-Viikki-Vanhankaupunginlahden ympärille tulee jättää tarvittava suojavyöhyke, että se säilyy elinvoimaisena linnuille ja virkistyksenä ihmisille. Aina näyttää olevan tahtoa myös luonnonsuojelualueen suojeluarvoa vaarantaville toimille, joten on syytä olla jatkuvasti hereillä. Siksi Vesa valtuustoon!

-Kulttuuri ja etenkin kirjallisuus on itselleni tärkeää, joten valtuutettuna pyrkisin toimimaan niin, että Helsinkiin perustettaisiin Mika Waltari -museo. Kirjailijan jälkipolvet ovat ilmaisseet myös saman toiveen, joten tilaisuuteen olisi tartuttava, että Tunturikadun työhuoneeseen pääsisi tutustumaan niin kulttuurin ystävät kuin turistitkin.

-Olen syksystä 2016 lähtien ollut päätoiminen opiskelija, joten aktiviteettini on suuntautunut lähinnä opiskeluun. En ole pitänyt valokuvanäyttelyitäkään, vaikka valokuvaamista olen kyllä jatkanut.

-Lupauduin vuoden 2021 kuntavaaleihin ehdokkaaksi, koska muutama ystäväni pyysi ja lupasi tukeakin minua vaaleissa.

-Lue vaalikoneista myös perustelujani, koska myös niistä löydät laajempaa yhteiskunnallista ajatteluani. Monesti poliittinen julkisuus samoin kuin vaalikoneet lietsovat vastakkainasettelua, vaikka tulisi löytää sellaisia yhteiskunnallisia ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia. Ei maaseutu ja kaupunkikaan ole vastakkaisia asioita, vaan toisiaan täydentäviä tässä Suomenmaassa. Siksi Keskusta.

-Sinusta riippuu, saanko vaaleissa ääniä, vaikka en halua lietsoa vastakkainasettelua, jolla kyllä ääniä saisi helpommin. Itseäni ei vaan sellainen yhteiskunnallinen keskustelu kiinnosta.


Yst. terv. Vesa Koskela


Vaalikoneita:

Ylen vaalikone Kuntavaalit 2021
Helsingin Sanomien Vaalikone - Kuntavaali 2021
Iltalehden Vaalikone kuntavaalit 2021

Kyselyjä:

Pelasta Helsinki vaaleilla -sivuston gallup-kysely
Malmin lentokenttä - asiaa www.malmivaalit.fi