Olen ehdokkaana kuntavaaleissa keväällä 2017

Katso vastauksiani vaalikoneisiin:
Yleisradio
Suomen Kuvalehti
Maaseudun Tulevaisuus
Helsingin Sanomat
Ilta-Sanomat
Muita:
Koillis-Helsingin Lähitieto
Olen vastannut myös Helsingin Uutisten vaalikoneeseen, mutta sieltä en löytänyt suoraa linkkiä omiin vastauksiin.

P.S.Olen pyrkinyt vastaamaan niin, että en vastaa ”En osaa sanoa”, jolloin yleensä sanallinen kommenttini selventää sitä, mistä näkökulmasta katsottuna olen vastannut vaalikoneeseen niin kuin olen vastannut. Jostain toisesta näkökulmasta ajateltuna, vaalikoneen vastaukseni voisi olla hyvinkin erilainen. Joten lue myös kommenttini.

Tärkeitä päivämääriä:
-Torstaina 9.3. ehdokasasettelu vahvistetaan
-Ke-la 29.3.-1.4. ennakkoäänestys ulkomailla
-Ke-ti 29.3.-4.4. ennakko- ja kotiäänestys Suomessa
-Sunnuntaina 9.4. VAALIPÄIVÄ

Yksi näkökulmani Helsingin päätöksentekoon

Muutin Helsinkiin 30 vuotta sitten syksyllä 1986 ja ensimmäisen pakkastalven aikana jouduin tutustumaan siihen, kuinka vaikea täältä on saada pientä asuntoa vuokralle. Töitä täältä löytyi, mutta asunnon saaminen oli hankalampaa.

Kohta meninkin sitten naimisiin ja anoimme asuntoa, jonka saamisen edellytyksenä oli vaimon työsuhde, vaikka vuokranantajana oli Vuokra-asuntojen tuotanto ja rahoitus eli Vatro.

Jo ennen lasten syntymää olin päättänyt tehdessäni erästä lehtijuttua päiväkodista, että jos meille syntyy lapsia, niin tahdon hoitaa niitä itse mahdollisimman paljon. Sitten keksinkin, että aamuöinen lehdenjakaminen tuo aivan kohtuullisen toimeentulon ja se mahdollistaa myös omien lasten hoitamisen.

Nyt on vaikea käsittää, että 1990-luvun alussa suunnilleen yhdellä neljäsosalla lehdenjakajan palkasta pystyin maksamaan kuukauden vuokran kaksiosta. 2010-luvulla melkein koko kuukauden ansio oli sama kuin saman asunnon vuokra, vaikka tein jakotöitä paljon enemmän (ja kätenikin hajosi). Karkeasti voisi todeta vuokran tuplaantuneen ja palkan puolittuneen (lehdenjakaminenhan on sitä tuottamatonta työtä, josta nykyisin ei enää tarvitse maksaa kohtuullista palkkaa).

Vuodenvaihteessa ympyrä sulkeutui, kun muutimme pois tästä nyt Saton omistamasta huoneistosta, kun koko talo meni remonttiin. Nyt me tämän talon 63:ssa huoneistossa asunutta huomasimme, että Helsingistä on vaikea saada vuokrattua kohtuuhintaista suurempaakaan asuntoa.

Meidän perhe sai Helsingin kaupungin vuokra-asunnon, koska remontin vuoksi entisestä asunnosta oli häätö. Entä jos ei olisi ollut häätöä?

Mielestäni Helsingin kaupungin on otettava vastuu siitä, että tänne rakennetaan lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Parhaiten se onnistuu, jos kaupunki itse rakennuttaa mahdollisimman paljon. Koska hyvin suuri osa huonekunnista on yhden ja kahden hengen talouksia, niin tarvitaan lisää etenkin yksiöitä että kaksioita, mutta toki myös suurempia huoneistoja.

Asunnoista ei kuitenkaan tule kohtuuhintaisia, jos ne rakennetaan suolle, koska sen paaluttaminen vaatii paljon kustannuksia. En siis kannata Malmin lentokenttäalueen muuttamista asuntokäyttöön, vaan Malmin lentokentän tulee voida jatkaa ilmailukäytössä.
Kesällä 2013

4.-27.6.
Lopen pääkirjaston
Fallesmanni-salissa
Kauppatie 3, 12700 Loppi
Avoinna: ma, ti, to, pe 12-19, ke 10-16

Avaa nettinäyttely

Näyttelyssä on 35 valokuvataulua mm. päiväperhosista ja muista hyönteisistä, sisiliskoista ja sammakosta sekä linnuista ja lepakosta. Näyttelyn kuvat on otettu vanhan maalaistalon pihapiiristä Pohjois-Karjalassa. Suunnittelin ja rakensin näyttelyn Hoilolan kaupan Taidenurkkaukseen, jossa se oli esillä kesällä 2011.

Kotiniitty on etenkin niiden eläinten kotiniitty, jotka elävät ympäri vuoden tällä niityllä. Niitty on esimerkiksi ketohopeatäplän, heinäsirkkojen, kimalaisten ja hämähäkkien kotiniitty, jossa niin ihminen, tiltaltti kuin lapinpöllökin ovat vierailijoita.

Heinäkuussa lentävä tesmaperhonen on yksi näyttelyn päähahmoista, sillä yhdessä kuvassa tesmaperhoset parittelevat, toisessa kuvassa perhonen on ikkunassa, jonka takana on maljakko ja kolmannessa kuvassa perhonen onkin jo kukkahämähäkin saaliina.

Näyttely kiertänyt:
Kesällä 2012:
-14.-28.6. Joensuun kaupunginkirjaston Muikku-salissa, Koskikatu 25
-7.7.-8.8. Helsingin Viikissä Gardenian Käytävägalleriassa, Koetilantie 1