Juha Suomen karjaa ja Tähtisilmä

7. Juha ja Tähtisilmä

8. Maasälvän leikkipuiston retki 1996
Näyttely

Juha Suomi tuli Viikin opetus- ja tutkimustilalle harjoittelijaksi vuonna 1983 ja seuraavana vuonna töihin. Nykyisin hän on navettapuolen pomo eli virallisemmin yliteknikko.

Suurin osa Viikin tilan naudoista on ayrshire-rodun karjaa, mutta joukossa on ollut muutama suomenkarjaan kuuluva lehmä. Kauni, hänen tyttärensä Tähtisilmä ja muut länsisuomalaiset lähtevät kuitenkin Viikistä parhaillaan olevan navettaremontin myötä. Kauni menee teurastamolle, mutta Tähtisilmä pääsee äitinsä kotitilalle Suomussalmelle.

Syksyllä 2006 Viikin opetus- ja tutkimustilan karja lähtee navettaremontin tieltä evakkoon muutamaan eri paikkaan. Mutta Viikissä siis jatkuu edelleen nautojen tutkimustoiminta, vaikka sen jatko oli muutama vuosi sitten vaakalaudalla. Silloin pohdittiin, jatkuuko Helsingin yliopiston navettatoiminta Helsingin Viikissä vai Siuntion Suitiassa. Vaaka kallistui niin, että yliopiston tutkimuskarjan pitäminen loppuu Suitiassa ja jatkuu Viikissä. Mutta navettaremontin jälkeen kilit eivät enää palaa Viikin tilalle. Remontti valmistunee kesällä 2007 ja navettaan palaa nykyisten noin 150 naudan sijasta noin 50 nautaa.