Suomen Keskusta
Suuri kiitos kaikille 206 äänestäjälleni! Vaalitulos ei ollut aivan niin hyvä kohdallani kuin olin odottanut, mutta nämäkin äänet kannustavat eteenpäin yhteiskunnallisessa toiminnassani. Ehkä se on pakko uskoa, että jos ei ole julkisuuden henkilö eikä ole paljon rahaa vaaleihin laittaa, ei voi saada kovin muhkeaa äänisaalista.
Keskustakaan ei saanut Helsingissä tavoiteltua vähintäin kahta paikkaa. Mari Kiviniemi pääsi kansanedustaksi Helsingistä. Valtakunnallisesti Keskusta sai torjuntavoiton. Harvinaista, että päähallituspuolue pysyy suurimpana. Nyt on hallitusneuvottelut edessä. Hallitusta koottaessa demokratian nimissä on vaikea sivuuttaa suurinta puoluetta Keskustaa ja suurinta voittajaa Kokoomusta. Itse toivoisin, että kolmanneksi hallitusvastuuseen menisi Vihreät. Kokoomuksen mainostama vastuullinen markkinatalous ei mielestäni voi toteutua, jos ei kanneta vastuuta luonnosta ja köyhistä. Myös Keskustan periaateohjelmassa lluonto ja köyhät on mainittu lukemattomia kertoja, joten toivon, että heidät/meidät huomioidaan myös hallitusohjelmassa.
Olen iloinen, että Kokoomuksen Pertti Salolainen pääse eduskuntaan, koska hän on aktiivinen luonto/ympäristöihminen. Hän kertoi esim. torstaina 15.3. aamu-tv:ssä, että ei voi mitenkään hyväksyä viimeisten vapaiden koskien valjastamista. Toivon, että Salolaisen äänenpainot kuuluvat Kokoomuksessa.
Tammikuussa perustin ystäväni Riku Eskelisen avustuksella blogin, mutta en vaalikiireiden tähden ehtinyt saada sitä vaalityössäni käyttööni. Minulle kun tekniikka ja vieraat kielet yhdistettynä on hieman hankala pala, mutta huomenna perehdyn Rikun kanssa blogin toimintaan kunnolla ja jatkan siellä yhteiskunnallisten asioiden käsittelyä. Vaaliprosessi toimi hyvänä yhteiskullalliste ja poliittisten asioiden päivitysprosessina. Tervetuloa keskustelemaan kanssani Sivistys aukossa -blogiini, jonka osoite on http://vesakoskela.wordpress.com.

Ystävällisin terveisin

Vesa Koskela

P.S. Sain neljä vuotta lisäaikaa ajatella vapaasti. Kiitos siitä teille, jotka ette äänestäneet minua. Mutta suurempi kiitos kuuluu teille, jotka äänestitte. Jokainenääni kannustaa eteenpäin - etsimään yhdessä sivistystä. Tule kanssani täyttämään blogini sivistysaukkoa! Etsitään yhdessä hyviä ratkaisuja!

Täältä voit selata vaalien aikaisia sivuja