VAALIT 2012

Kiitos äänestäjille!

Kiitos kaikille 61:lle äänestäjälle syksyn 2012 kuntavaaleissa. Äänisaalis jäi sen verran pieneksi, että se ei tuonut valtuustopaikkaa, enkä sen perusteella saanut myöskään mitään luottamuspaikkaa. Näin tällä kertaa!

Yst. terv. Vesa

-Vaaliteemani
-Vaaliesite (.pdf)
-Tervetuloa moikkaamaan! Vesan kampanja-aikataulu

Linkit vaalikoneisiin, joihin Vesa on vastannut:

Helsingin Sanomien vaalikone
-suora linkki Vesan vastauksiin

Helsingin Uutisten vaalikone
-HU:n vaalikoneen Vesan vastaukset löytyy, kun painaa TULOS ja sieltä valitsee Ikä: 46-55, Asuinpaikka: Pohjois-Helsinki ja Sukupuoli: Mies

Ylen vaalikone
-YLE:n vaalikoneen suora linkki Vesan vastauksiin

MTV3:n vaalikone
-MTV3:n vaalikoneen Vesan vastaukset löytyy valitsemalla TULOSLISTASTA nimihaulla Koskela Vesa

Ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2012!

Olen syksyn 2012 kunnallisvaaleissa Suomen Keskustan ehdokkaana Helsingissä. Kun näin olen kertonut joillekin uusille tutuilleni, niin monet ihmettelevät puoluevalintaani. On siis paikallaan kerrata, miten olen puolueeni valinnut.

Kevättalvella 2000 presidentinvaalien aikaan ollessani kävelemässä poikani kanssa, hän näki vaalimainoksen ja teki yllättävän kysymyksen: Miksi et ole ehdokkaana. Yritin pitää pokkani ja selitin, että en kuulu mihinkään puolueeseen ja olen sen verran laiska, että en ole kerännyt tarvittavaa määrää nimiä, jotta pääsisin presidentinvaaleissa ehdokkaaksi.

Tästä poikani kysymyksestä lähti kuitenkin liikkeelle henkinen prosessini ajetellen yhteiskunnallista vaikuttamista vaaleissa. Lähdin miettimään mahdollista puoluetta poissulkutekniikalla. En ole oikeistolainen enkä vasemmistolainen. Mielestäni poliittisen puolueen ei tulisi olla minkään etujärjestön käsikassara, vaan ajatella enemmänkin tasapainoista kokonaisuutta. Eikä puolue saisi olla yhden asian liike.

Tässä prosessissa ei jäänyt jäljelle kuin yksi puolue: Suomen Keskusta. Niinpä otin yhteyttä Helsingin Keskustan piiritoimistoon ja sanoin, että olisin kiinnostunut syksyn 2000 kunnallisvaaleissa olemaan ehdokkaana, mutta sitoutumattomana. Myöhemmin liityin myös puolueeseen, mutta en ole siis koskaan kuulunut Kepuun tai Maalaisliittoon. Toki Suomen Keskusta on ollut aiemmin nimeltään Maalaisliitto ja Keskustapuolue, mutta keskustelevana kansanliikkeenä se on mielestäni uudistunut niin, että sillä on edelleen paikkansa ja tehtävänsä Suomessa – ja sen keskustassa, siis myös Helsingissä. Haluan alla mukana haasteellisessa prosessissa, että Keskustasta tulee vielä suuri puolue myös Helsingissä.

Syyslomalla Joensuussa 17.9.2012

Vesa Koskela (Kesk.)
Korkeasaaren eläintarhan johtokunnan jäsen

P.S. Tutki rauhassa ja ennakkoluulottomasti Suomen Keskustan ja Helsingin Keskustan kotisivuja www.keskusta.fi ja www.helsinginkeskusta.fi ja mieti, että ehkäpä puoluevalintani onkin aivan järkevä. Ja ehkäpä et jätä äänestämättä minua puoluevalintani vuoksi.
P.P.S. Lisää vaaliasiaa lähiaikoina. Ensimmäiset vaalikoneiden kysymyksetkin ovat jo saapuneet, joten silloin kun vastaukset ovat yleisön nähtävinä, laitamme linkit vastauksiini.