Näyttely
  Kotiniityn asukkaita II

Ihmisiä ja tarinoita Viikistä sekä Herttoniemen hyppyrimäen juurelta

Ihmisiä ja tarinoita Viikistä I

Pihlajamäen luontoa ja Helsingin kaunein vaahtera

Viikin tila eilen, tänään, huomenna


Näyttely

Ihmisiä ja tarinoita Viikistä sekä Herttoniemen hyppyrimäen juurelta

Valokuvavalmistamo KAR Klaus A J Riederer Gardenia-Helsinki Ihmisiä ja tarinoita Viikistä I
Katso Gardenian www-sivuilta näyttelyn teemaan liittyviä tilaisuuksia kolmena lauantaina lokakuussa klo 12.00-
Olen pitänyt aiemmin Viikin luonnosta neljä eri valokuvanäyttelyä noin kymmenen vuoden aikana. Ensin kaksi yhteisnäyttelyä Tekniikan museolla ja sitten kaksi omaa Viikin kirjastossa. Vuoden 2003 näyttely Viikin tila eilen, tänään, huomenna on myös näillä kotisivuilla.

Näillä sivuilla on myös noin vuosi sitten ollut valokuvanäyttely Pihlajamäen luonnosta ja Pihlajistossa sijaitsevasta Helsingin kauneimmasta vaahterasta.

Edellisellä Viikki-aiheiseisella valokuvanäyttelyllä keväällä 2003 otin kantaa Viikin lehmien säilyttämisen puolesta. Silloin näytti siltä, että Viikkiin jää vain noin kymmenen lehmää, koska Helsingin yliopiston karjanpito aiottiin keskittää Siuntion Suitiaan.

Seuraavan talven aikana rehtori Ilkka Niiniluodolle luovutettiin kahteen otteeseen yhteensä 6500 nimeä Viikin lehmien puolesta. Rehtori Niiniluodon asettama työryhmä esittikin 1.9.2005, että Helsingin yliopiston Suitian ja Viikin opetus- ja tutkimustilojen toiminta keskitettäisiin Helsingin Viikkiin. Helsingin yliopiston konsistori päätti 19.10.2005, että yliopisto keskittää peltoviljelyn ja karjanpidon Viikkiin. Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan mukaan karjan säilyttäminen ja tutkimus Viikissä on tärkeää, koska siellä on myös laboratoriot.

Vesa Koskela

P.S. Vieraskirjaan voit laittaa puumerkkisi käynnistäsi ja kertoa omia tarinoita Viikistä.


Näyttely

(C) Vesa Koskela. Kaikki oikeudet pidätetään.